News

 • Terug naar School en Werk

  Terwijl de zomer langzaam op zijn einde komt en we ons voorbereiden om terug te keren naar school en werk, is het een goed moment om na te denken over onze gezondheid en welzijn. Het is essentieel dat we voldoende vitamines binnenkrijgen om ons lichaam en geest optimaal te ondersteunen.
 • Reisapotheek

  Een reisapotheek is een doos of tasje waarin een EHBO-kit en extra verzorgingsmiddelen zitten. Je kan de inhoud van je reisapotheek afstemmen op je vakantiebestemming, maar een deel ervan kan je standaard klaarleggen. Controleer elk jaar of de producten in je reisapotheek nog intact zijn en of ze niet langer geopend zijn dan de houdbaarheidsdatum voorschrijft. 
 • Zomervakantie

  De zomervakantie is voor velen de periode waar ze het hele jaar naar uitkijken. Het is een heerlijk moment om te ontspannen, nieuwe culturen te ontdekken, te relaxen in de natuur of gewoon lekker te luieren aan het strand.

  Maar vergeet niet, wanneer je op vakantie bent, is het belangrijk om je gezondheid en je veiligheid in acht te nemen. Warm weer, insecten en veranderingen in de omgeving kunnen allemaal zorgen voor kleine of grote gezondheidsrisico's.

  In deze blog gaan we het hebben over drie belangrijke onderwerpen: zonnecrème, insecten en wat je in een reisapotheek zou moeten hebben.

 • Stappenplan voor een gezond gewicht

  Ontdek hier alles over een gezond gewicht. Om te weten wat een gezond gewicht is, confronteer je jezelf best met harde cijfers. Er zijn twee belangrijke parameters als het gaat om overgewicht: je BMI (Body Mass Index) en je buikomtrek.
 • Hou je huid gezond tijdens de feestperiode...

  Tijdens de feestperiode eten we vaak wat meer en verlaten we onze normale gezondheidsroutines. In deze blog geven we tips & trics om je huid gezond te houden.

 • Winterkwaaltjes: hoe weersta je ze?

  De winter is nog maar pas begonnenRegenachtige dagen en frisse winden zijn de revue gepasseerd, het sociaal leven bloeit weer. Dit alles zorgt voor vermoeidheid of zelfs een verminderde weerstand. Vaak kan een goede kop warme thee of chocomelk al verlichting bieden, maar er zijn enkele vervelende winterkwaaltjes die steevast de kop opsteken en wel eens roet in het eten kunnen gooien. Laat je niet verrassen en herken ze zodat je ze meteen kan aanpakken!
 • Ik ga op reis en ik neem mee: de reisapotheek

  De zomer is in zicht en we kijken uit naar reisplannen of spontane uitstapjes. Of je nu naar de zon trekt of in eigen land de ontspanning opzoekt, met een goede reisapotheek kan je met een gerust hart vertrekken. Want een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Bovendien worden we op reis vaak geconfronteerd met zaken waar we ons thuis minder zorgen over maken. Denk maar aan verbranden in de zon, een snijwond door de schelpen op het strand, een mysterieuze beet die jeukt, etc..
 • Geniet veilig van de zon

  We weten allemaal dat de zon ons lichaam voorziet van broodnodige vitamine D. We worden vrolijk van zonnestralen en hebben dus de neiging om er zo veel mogelijk van te genieten. Tegelijk lezen we over de gevaren ervan. Alle weetjes over de zon kan je hier terugvinden
 • SOS: Allergie

  Wat is allergie? De meesten onder ons hebben het al wel een keer meegemaakt: je hebt plots een jeukende huid, branderige ogen of een vervelende kriebel in je keel. Zit er iets in de lucht, of misschien in mijn eten? Een allergie uit zich wanneer je overgevoelig bent aan bepaalde stoffen of allergenen in je omgeving.
 • Zelfzorg: begin het jaar met welzijn

  De jaarwissel helpt ons even stilstaan bij alles wat er rondom ons gebeurt. Hoe voel je je? Is dat een resultaat van je levensstijl? Het antwoord op die vragen resulteert vaak in het maken van goede voornemens. Door die wensen in concrete acties om te zetten, is het alsof je de controle terug in handen hebt.
 • Samen Sterk door de herfst

  De herfst is volop aan de gang. Daar horen een aantal jaarlijkse klassiekers bij zoals de herfstvakantie, genieten van een mooie herfstwandeling, pompoensoep, maar ook een stevige verkoudheid. In deze blog geven we je tips om sterker door het seizoen te gaan en je beter in je vel te voelen.

 • Griep en het griepvaccin

  Elk jaar komt de griep voor in ons land. Meestal in het najaar, wanneer we de wintermaanden naderen, steken de vervelende symptomen van dit virus de kop op. Snotteren, koorts, hoesten en hoofdpijn.Je hebt je vast wel eens zo grieperig gevoeld, maar hoe herken je het verschil tussen een verkoudheid, corona en de griep?