News

 • Stappenplan voor een gezond gewicht

  Ontdek hier alles over een gezond gewicht. Om te weten wat een gezond gewicht is, confronteer je jezelf best met harde cijfers. Er zijn twee belangrijke parameters als het gaat om overgewicht: je BMI (Body Mass Index) en je buikomtrek.
 • Hou je huid gezond tijdens de feestperiode...

  Tijdens de feestperiode eten we vaak wat meer en verlaten we onze normale gezondheidsroutines. In deze blog geven we tips & trics om je huid gezond te houden.

 • Winterkwaaltjes: hoe weersta je ze?

  De winter is nog maar pas begonnenRegenachtige dagen en frisse winden zijn de revue gepasseerd, het sociaal leven bloeit weer. Dit alles zorgt voor vermoeidheid of zelfs een verminderde weerstand. Vaak kan een goede kop warme thee of chocomelk al verlichting bieden, maar er zijn enkele vervelende winterkwaaltjes die steevast de kop opsteken en wel eens roet in het eten kunnen gooien. Laat je niet verrassen en herken ze zodat je ze meteen kan aanpakken!
 • Ik ga op reis en ik neem mee: de reisapotheek

  De zomer is in zicht en we kijken uit naar reisplannen of spontane uitstapjes. Of je nu naar de zon trekt of in eigen land de ontspanning opzoekt, met een goede reisapotheek kan je met een gerust hart vertrekken. Want een ongeluk zit soms in een klein hoekje. Bovendien worden we op reis vaak geconfronteerd met zaken waar we ons thuis minder zorgen over maken. Denk maar aan verbranden in de zon, een snijwond door de schelpen op het strand, een mysterieuze beet die jeukt, etc..
 • Geniet veilig van de zon

  We weten allemaal dat de zon ons lichaam voorziet van broodnodige vitamine D. We worden vrolijk van zonnestralen en hebben dus de neiging om er zo veel mogelijk van te genieten. Tegelijk lezen we over de gevaren ervan. Alle weetjes over de zon kan je hier terugvinden
 • SOS: Allergie

  Wat is allergie? De meesten onder ons hebben het al wel een keer meegemaakt: je hebt plots een jeukende huid, branderige ogen of een vervelende kriebel in je keel. Zit er iets in de lucht, of misschien in mijn eten? Een allergie uit zich wanneer je overgevoelig bent aan bepaalde stoffen of allergenen in je omgeving.
 • Zelfzorg: begin het jaar met welzijn

  De jaarwissel helpt ons even stilstaan bij alles wat er rondom ons gebeurt. Hoe voel je je? Is dat een resultaat van je levensstijl? Het antwoord op die vragen resulteert vaak in het maken van goede voornemens. Door die wensen in concrete acties om te zetten, is het alsof je de controle terug in handen hebt.
 • Samen Sterk door de herfst

  De herfst is volop aan de gang. Daar horen een aantal jaarlijkse klassiekers bij zoals de herfstvakantie, genieten van een mooie herfstwandeling, pompoensoep, maar ook een stevige verkoudheid. In deze blog geven we je tips om sterker door het seizoen te gaan en je beter in je vel te voelen.

 • Griep en het griepvaccin

  Elk jaar komt de griep voor in ons land. Meestal in het najaar, wanneer we de wintermaanden naderen, steken de vervelende symptomen van dit virus de kop op. Snotteren, koorts, hoesten en hoofdpijn.Je hebt je vast wel eens zo grieperig gevoeld, maar hoe herken je het verschil tussen een verkoudheid, corona en de griep?
 • Waarom je kinderen groeimelk nodig hebben

  Het is soms moeilijk om aan te voelen wat je kind nodig heeft. Verschillende studies, die ook in België plaatsvonden, hebben aangetoond dat kinderen tussen de 1 en 3 jaar te weinig vezels en ijzer innemen en teveel eiwitten, suikers en verzadigde vetten binnenkrijgen.
 • Terug naar school: gezond en fit het nieuwe schooljaar in!

  De eerste week van september is elk jaar opnieuw een spannende periode. Terug naar school gaan betekent voor alle kinderen en jongeren dat ze er weer helemaal in mogen vliegen. Voor de ene is dat een grote aanpassing en de andere kijkt er naar uit om weer door vrienden omringd te zijn. Lees er hier meer over.
 • Zomerkwalen voorkomen en verhelpen..

  De zomer is een periode vol sport en ontspanning. De lange, warme dagen spenderen we het liefst van al buiten. Misschien geniet jij vooral van terrasjes doen, of denk je eraan om je aan een nieuwe sport te wagen. Bepaalde kwalen kom je sneller tegen in de zomer.